Contacteren uw patiënten u via een mailadres van Skynet, Gmail of Hotmail en ziet u daar geen graten in? Wij geven u 5 redenen die u op andere gedachte zullen brengen.

Een professionele uitstraling

Gratis mailadressen worden voornamelijk gebruikt door particulieren en stralen niet echt een serieus en professioneel imago uit voor uw apotheek. Als ze een bedrijf willen contacteren, hebben uw patiënten de gewoonte om een mailadres te gebruiken waarbij de naam van het bedrijf achter de @ staat en niet ervoor.

Een voorbeeld nodig? Als u werken wilt laten uitvoeren, contacteert u dan eerder didier026988@gmail.com of info@didier-constructions.be? Onze keuze is snel gemaakt!

Het mailadres dat bij u past

Duizenden mailadressen worden elke dag aangemaakt bij gratis diensten. Dat zorgt er helaas ook voor dat de naam die u wenst te gebruiken niet meer beschikbaar is.

Met een professioneel mailadres kiest u zelf wat het best bij u past zonder daarvoor streepjes te moeten toevoegen tussen elke klinker of het jaar van oprichting van de apotheek. Uw patiënten zullen u dankbaar zijn als u het simpel houdt.

Weigeren tot in het oneindige

Is uw team gegroeid? Verwelkomt u andere gezondheidsprofessionals in uw apotheek? Wilt u uw mails gelinkt aan bestellingen verzamelen op een specifiek mailadres? Of het nu is om elke medewerker zijn eigen mailbox te geven gelinkt aan de apotheek (joelle@apotheek-dupont.be) of om gelijkaardige mails (bestellingen@apotheek-dupont.be) te verzamelen, een professioneel mailadres laat u toe uw mails te organiseren.

In het geval dat een van uw patiënten de verandering van mailadres niet opgemerkt heeft, kan u ook alle mails die toekomen op uw oude adres meteen laten doorsturen naar uw nieuwe professionele mailadres! Een handig trucje om geen enkele mail te missen.

Kies voor een mailadres dat u lang kan houden

Wist u dat als u een mailadres gebruikt dat gelinkt is aan een dienstverlener (@proximus.be, @voo.be, etc) dit verwijderd wordt zodra u uw contract met deze dienst opzegt?

Met een professioneel mailadres loopt u dit risico niet en moeten uw patiënten zich nooit aanpassen aan een nieuw mailadres.

En wat met GDPR?

Als apotheek gaat u dagelijks om met gevoelige persoonsgegevens. Maar voldoet uw gratis mailbox wel aan de voorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming?

In het geval van Gmail bijvoorbeeld, vermelden ze specifiek dat hun voorwaarden met betrekking tot de verwerking van G-Suite gegevens, inclusief het addendum voor gegevensverwerking en de standaardcontractbepalingen voor de Europese Unie, alleen beschikbaar zijn voor hun klanten. En dus niet voor de publieke applicaties van G-Suite waarvan Gmail een onderdeel vormt. Door te kiezen voor een betalende versie van de voorgestelde diensten bent u dus zeker in orde met de privacyvoorwaarden en de gegevensbescherming.

Klaar voor een mailbox die aan al uw verwachtingen voldoet? Ons team staat u graag bij. Contacteer ons!

Share This

Share This

Share this post with your friends!