In de marketingsector worden ze goodies genoemd, maar deze kleine cadeautjes in de kleur van uw apotheek zijn perfect om patiënten aan uw zaak te binden tijdens de eindejaarsperiode. Denkt u dat ze verleden tijd zijn? Think again!

Uw patiënten willen meer

Bij onze Franse zuiderburen blijkt maar liefst 87% van de klanten gek te zijn op deze praktische gadgets in de kleuren van de zaak. Meer zelfs, 8 op de 10 zou graag meer cadeautjes krijgen! Bij onze Franse zuiderburen blijkt maar liefst 87% van de klanten gek te zijn op deze praktische gadgets in de kleuren van de zaak. Meer zelfs, 8 op de 10 zou graag meer cadeautjes krijgen! [2]

Waarom dan nog twijfelen om hen iets kleins cadeau te doen om te bedanken voor hun getrouwheid? Bovendien staat uw naam erop en blijft u in hun geheugen hangen telkens als ze het voorwerp gebruiken.

Het is een goede manier om u te onderscheiden en om een plekje in het hart van uw patiënten te veroveren, of toch minstens een plekje in hun dagelijkse gewoontes.

Wat kies ik?

Balpennen, mokken en blocknotes zijn de bekendste goodies, maar de mogelijkheden zijn tegenwoordig bijna eindeloos. De limiet? Uw verbeelding!

Wij raden aan om uw eindejaarsgeschenken te kiezen op basis van een aantal punten:

  • Uw doelpubliek: “smaken verschillen”, zei mijn grootmoeder altijd. U kan ervoor kiezen om iedereen tevreden te stellen met een algemeen cadeau of u kan ervoor kiezen om u te richten op een specifiek deel van uw patiëntenbestand. Zijn uw patiënten voornamelijk vrouwen? Dan kan u bijvoorbeeld kiezen voor kleine pleisters die ze in hun handtas kunnen steken, handig bijvoorbeeld bij een blaar.
  • Het beeld van uw apotheek dat u wil uitstralen: een eindejaarsgeschenk moet idealiter voorzien zijn van uw logo of op z’n minst van de naam van uw apotheek. Het is dus een afgeleide van uw imago, maar ook van uw waarden. Kiest u voor een duurzame verkoop? Dan benadrukt een geschenk zonder onnodige verpakking uw engagement en het verrast meteen uw patiënten die zelf een gebaar voor een groenere planeet willen doen.

Wij kunnen u helpen om een opvallend logo te creëren of om te helpen met het bestellen van uw eindejaarsgeschenken. Contacteer ons gerust voor meer info.


[1]www.marketing-et-ecommerce.com

Share This

Share This

Share this post with your friends!