Of het nu gaat om renovatiewerken om uw apotheek te verbeteren of een verandering van locatie, we hebben al snel de neiging om te gaan focussen op technische of logistieke details. Let op dat u niet vergeet te communiceren over deze ingrijpende veranderingen. Advies nodig? Kijk snel even naar onze tips die u niet mag vergeten.

Of het nu gaat om renovatiewerken om uw apotheek te verbeteren of een verandering van locatie, we hebben al snel de neiging om te gaan focussen op technische of logistieke details. Let op dat u niet vergeet te communiceren over deze ingrijpende veranderingen. Advies nodig? Kijk snel even naar onze tips die u niet mag vergeten.

Ongeveer een maand voor de start van de werken of uw verhuis, spreekt u het best al uw patiënten erover aan wanneer ze in uw apotheek langskomen of via uw digitale kanalen.

Maak gebruik van flyers

Doordat u ze makkelijk kan meegeven in de boodschappentas van uw patiënt bij elke aankoop, zijn flyers perfect om de details van de veranderingen te communiceren die voor uw patiënt belangrijk zijn. Aangepaste openingsuren, het nieuwe adres, de startdatum van de werken of de dag van de verhuis, de duurtijd van de werken, … Hoe completer, hoe nuttiger deze communicatietool is voor uw patiënt.

Communiceer online

Praat erover online op uw website, sociale media, Google My Business-fiche, … Stem alles op elkaar af zodat de informatie zo breed mogelijk verspreid geraakt.

Creëer bijvoorbeeld een evenement op Facebook voor de heropening of de opening op uw nieuwe locatie. Zo krijgen uw patiënten een melding op de grote dag!

Ga voor visuele communicatie in de apotheek

Dit is het moment om uw beeldschermen te gebruiken of roll-ups te plaatsen. Of ze nu naar buiten gedraaid zijn of binnenin uw zaak verspreid staan, u brengt uw patiënten meteen op de hoogte van de belangrijke veranderingen. Ze zullen de vragen waarmee ze zitten meteen stellen aan uw balie. Een goede manier dus om meteen uw band met uw patiënt te versterken.

15 dagen op voorhand

Naarmate de deadline nadert, is het tijd om het grootser te zien. Zet uw werk voort en vergroot de visibiliteit van uw communicatie met tools die niet mogen ontbreken.

Spandoek en raamdecoratie

Kunnen uw patiënten niet meer binnen in de zaak langs dezelfde deur vanwege de werken? Wenst u uw verhuis aan te kondigen aan alle voorbijgangers, ook als ze met de wagen voorbijrijden? Wat uw situatie ook is, kies voor een opvallend spandoek of raamdecoratie om de job te doen.

Een week op voorhand

De laatste loodjes zijn er! Om nog een laatste push te geven aan uw communicatie, is het moment aangebroken om het hele pakket te lanceren.

Creëer een grafische identiteit

Er is geen beter moment om uw visuele identiteit te versterken dan tijdens een grote verandering. Droomt u van een eigen logo voor uw apotheek? Heeft u zin om uw online of offline communicatie direct te linken aan uw apotheek? Overweeg dan zeker om een logo te laten maken en aangepaste visuals om in uw grafische identiteit te integreren. Een sterk imago voor uw (her)opstart!

Kondig uw nieuws aan

Een renovatie of een verhuis, profiteer van deze nieuwe start om nieuwe diensten aan te kondigen of om nieuwe producten aan uw gamma toe te voegen. Flyers of brochures, bereid uw offline communicatiemiddelen voor om uit de delen bij uw heropening.

De dag zelf

Eindelijk is het zover! Maar hoe maakt u optimaal gebruik van deze dag om uw communicatie te optimaliseren en ervoor te zorgen dat u niks vergeet?

Publiceer foto’s van de heropening

Of het nu is om uw nieuwe locatie te tonen of het nieuwe uiterlijk van uw zaak, uw patiënten kunnen niet wachten om de evolutie van uw apotheek te zien. Als u een speciale dag georganiseerd heeft, vergeet dan niet om het evenement te delen met uw publiek: achter de schermen, de bezoekers, medewerkers of een live video, … Laat u gaan!

Pas uw contactinformatie aan

Vergeet uw contactinformatie en foto’s niet te updaten op uw verschillende kanalen. Update ook uw adres nadat u verhuisd bent en pas alle belangrijke wijzigingen aan.

Heeft u hulp nodig met deze hele onderneming? Praat erover met ons!

Share This

Share This

Share this post with your friends!